Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Sunday, August 1, 2010

Bertindik

ari jumaat baru2 ni ummi & baba dah plan punya la baek
bersemangat tul kami laki bini nak tindik telinga Dania
ya la kan dah lama niat nak tindik telinga Dania
bukan apa nak kasi lagi seri muka itu anak dare...hehehe..

kami cadang nak tindik kat tomei jer
sbb dulu penah beli rantai tangan Dania kat sana
so sebelum kami laki bini melancarkan plan terbaek kami ni..
harus la makan dulu sbb takut nanti pas tindik mood Dania tak ok
Mr Baba pilih kfc kat taman ria jaya ...
kfc ni baru jer buka..so harus kami try test kan....

pas makan segala bagai..kami pun meneruskan la perjalanan..
masuk jer tesco kami singgah kejap kat kedai jam..
servey2 jam kat situ....
ada sale gila2 la plak.....hehehe....
ada yg berkenan dihati,,,tapi Mr Baba kata tunggu dulu
kita pi tindik telinga Dania dulu...

so kami pun terus jer menuju ker kedai tomei
penuh confident ni ..siap pilih2 bentuk subang tuk Dania
(time tu Dania ok lagi..siap dok main2 cak ngan amoi2 tomei tu...)
tapi hancus segalanya bila time nak tanda kat telinga Dania...
punya la dia melalak kuat....ummi & baba puas pujuk..
tapi tak jln gak....lagi dipujk lagi menjadi2
meronta2 dia...abis ditariknya baju ummi...
plak tu tertiba jer rasa cam badan Dania panas
( Dania ni sebenarnya tak leh teriak lama2 & kuat..sbb suhu badan cepat naik)
so tak nak burukkan keadaan..ummi & baba ambik keputusan
tak jadi tindik telinga Dania...

keluar jer dari kedai tomei tu....elok jer Dania gelak2..cam tak ada apa2 berlaku...
punya la banyak akai.....so di sebabkan tak jadi tindik telinga Dania
kami pun shoping la kejap kat tesco....cari2 barang yang agak kurang kat umah...
kat kul 10 baru sampai rumah...

p/s: nampaknya pas ni kalau nk tindik telinga Dania kena tunggu dia besar dulu ler.....Ummi cakap kat baba kalau nak pakaikan gak Dania subang kita cari jer subang yg stail lekat tu...hehee..

p/s: Ummi dulu pun tindik telinga time darjah 4....tapi ada hati nak tindik telinga Dania time umur setahun.....hehehe...

p/s:yg paling best...dania tak dapat tindik telinga....tapi ummi dapat hadiah terbaek dari Mr Baba,,,,sungguh happy ok sbb dah lama Ummi idamkan....tq so much Baba....ummi syg baba!!!!!!!!

2 comments:

alyyani said...

heheh... tak menjadi plan ye. btw, anak2 saya pun tak bertindik sebab mama nye pun penakut nak kena tindik.

Ieja said...

huhuhu..tu la pasai yani...hancus lebur plan ummi & baba dania...tak pa la tunggu dania besar la baru tindik..biar dia bersedia....