Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Wednesday, June 2, 2010

Berendam Sampai Kecut, Tapi Ummi Tetap Kembang

Mimpi apa ntah cuti kali ni Baba ajak gi berkelah
Ummi la org yg paling seronok bila Baba ajak pi berkelah
Bukan senang tau Baba nk ajak pi berkelah
Rasanya tahun ni kali ke 2 kali berkelah
( berapa banyak perkataan BERKELAH daaaa...)
tapi tempat yang sama
ari tu kami pi secara tak sengaja
kali ni secara dirancang
Bila dah compom betul2 ngan Baba
Ummi pun cepat2 la call adik2 & kakak Ummi
Ramai2 lagi best
Pas balik dari bersport day kami terus menuju ker econsave
beli barang2 keperluan untuk dimasak
sebagai juadah nak berpicnic
Baba tunggu kat dalam kereta ngan Dania
Ummi shoping sorang2 jer
bukan apa nak kejar masa sbb dah nak maghrib
malam tu Ummi potong segala bagai bahan2 nak masak supaya esok tak kalut sgt

Pagi sabtu tu Ummi bangun awal
tu pun Baba yg kejutkan
( penat sgt laaaaa, sampai tak sedar dah pg)
kalau idak alamatnya hanyut subuh Ummi pg tu ...hehehe
pas solat
Ummi pun mula la bersilat bagai kat Dapur
yer la nak siapkan segala menu sebelum kul 10.00pg
sbb kami janji nk jumpa berkumpul time tu
so hrusla ummi masa secepat kilat
yg penting kelazatan wajib dikekalkan

6 jenis menu yg sempat Ummi sediakan
lagi satu menu wajib msti la sambal belacankan
tapi Ummi tak sempat nak ambik picture En sambal bland yg mantop itu


Pas semuanya dah settle kami pun bertolak la
perjalanan lebih kurang sejam jer
nasib awal so nk cari parking tak la susah sgt...
org pun dah ramai...kami pilih dok kat bawah2 jer..
nak dok atas2 tak larat nak memanjat ngan kanak2 rebina yg amat2 lasak..
mmg tak menang tangan la nk kawal
aku ada plak yg tercicir kalau dok gagah nk panjat tinggi2


see sedap ja Dania tido..mandi tak sampai setengah jam Dania dah ZZZZZZZzzzzzzzzz
so kena la buat sistem giliran bila Ummi & Baba nk berendam
Ummi berendam dulu pas tu baru Baba
rasa terkurang sikit kebestsan ni sbb Dania tido
Bila bangun tido Ummi try la bawa Dania mandi
dia dah tak mau
mungkin sbb baru bangun tido
so agak moody sikit


Ni la adik beradik Ummi
semunaya dah berkahwin dan ada anak
agak2 sapa yg syok berendam
para ibu2 atau anak2????


dah mandi sampai kecut
anak2 pun sampai dah tak nak mandi dah
ditambah plak ngan hujan nak turun
apa lagi...kena la siap2 cepat
mau balik daaaaa......



sebelum balik harus la ambik pic sebagai kenang2an
satu2nya pic Ummi dan Dania
time mandi tak ada satu pun pic Ummi
sbbnya Ummi la tukang ambik gambar
yang tak berbayar huhuhu...


NOTA:

1) Rasa terkurang best la picnic kali ni sbb mak ayah tak ikut..time ni mak kat pahang menghadiri majlis kahwin..ayah kalau mak tak ada mmg dia tak nak ikut la...

2) Time nak balik hujan dah tujun renyai2...pas tu ditambah plak ngan kesesakan kat tempat parking so akibatnya Dania terkena hujan....

3) Balik rumah berkelah plak kat umah kakak sulung ummi sbb nak abiskan bekal yg ada..tak sempat nak makan 2nd round sbb tadi nak cepat.

4) punya penat balik umah kami 3 beranak terbongkang tido..sedar2 dah kul 7.00 mlm

5) Malam tu Dania dah start selsema...dan hingga n3 ni ditaip Dania tenggah demam

6) next time leh pi lagi...kali ni nak pastikan makayah pun leh ikut sama..baru la cukup satu family...


2 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer pi mandi manda...sedap tol menu2 tu

Ieja said...

anje: menu simple jer..yg ni jer sempat buat.....sesekalai mandi manda mmg best...