Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Monday, November 23, 2009

6 bulan sudah....

sehari sebelum dania berusia 6 bulan....


apa ke heinya ummi dania ni..tertiba jer pic dania dulu ni...hehehe..saja jer sebenar nya..pic atas tu dania sehari sebelum masuk 6 bulan.....lama jugak ummi tak update blog ni..sejak2 tenet kat opis ada problem mmg tergendala semua keja2 ummi termasuklah berbloging,berfb n bfs...hehehehe..keja opis pun terganggu gak tau sbb semuanya menggunakan internet....

k la..ni ummi nk kasi tau...20/11/2009 ari tu genaplah usia dania 6 bulan...kejap ja masa berlalu anak ummi dah 6 bulan....banyak perkembangan n percapaian dania setakat ni cam budak2 lain yang seusia ngan dania..n pencapaian yg paling ummi baggakan dania dh pandai sebut "baba" pada 22/11/2009 secara jelas n tak pelat okey!!!!....tercungap2 ummi berlari dari dapur ke ruang tamu (jln jer.tak lari pun..he2)masa baba panggil bila anak dara dia sebut "baba"...walaupun bukan perkataan "ummi" yg keluar dulu dari mulut dania,,ummi tak kisah..tetap happy...alhamdullilah setakat ni pun dania jarang demam atau meragam...kalau demam pun dania still aktif cam biasa....ummi nk list serba sedikit tentang pencapaian dania setakat ni:...

1) dah mula kenal ngan org ...jgn la sesekali nk ambil dania dari dukungan ummi @ baba kalau pertama kali jumpa ..sure dania akan start radio buRuK volum 10.....nak ambik @ dukung boleh tapi kena la main2 ngan dia dulu.....
2) pandai merajuk kalau ummi @ baba balik umah tak ambik @ dukung dia....teriak cam org pukul..padahal air mata tak keluar pun.....
3) amat pantang nampak akhbar,majalah & sewaktu dengannya..msti nak ambik & berusaha nk ambik..kalau dah dapat jgn la cuba2 nak ambik dari dania..msti teriak guling2....
4) dah pandai dah nk ikut ummi @ baba gi keja....kalau mood tak baik akan maraung la pagi2 yg damai....
5) suka tengok katun barney n iklan....kalau tenggah main terdengar iklan @ azan,,,otomatik berhenti dari main,,
6)ummi beli banyak mainan & buku utuk dania...tapi dania lebih minat nak main remote tv n hp ummi& baba.....kalau nampak 2 benda tu...mainan tak layan okey.....!!!...
7) dah mula angkat punggung....naik waker laju ja....dah pandai nak capai barang n punggah barang2 yg boleh dia capai....


setakat tu jer la ummi ingat..nk senarai semuanya tak tertaip plak.....yg lain2 tu cam budak2 seusia ngan dania la...




20/11/2009 genap dania 6 bulan....

p/s :.ummi & baba harap dania akan membesar dengan sihat....












4 comments:

ekin hamid said...

huhu..aper k eja ckp neh...sob..sob..

ieja said...

kenapa kin.....

mama_irdina said...

ieja..tulisan jaa coret2 kt entry xnampak laa..xphm..jdik bunga2 font..huhu..ieja add laaa linl blog saya kt blog list ieja ye..boleh kiter lbh rapat kenal lg..

ieja said...

mama irdina: ya ka tak nampak...ieja tak perasan la sbb kalau ieja view cam ok plak..ok nanti ieja ubah.....nanti ieja linkkan yrk...selamat berkenalan..