Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Monday, February 8, 2010

Kudaku Merah Gagah Berani

dah nak bersawang dah blog ummi ni...so sebelum sawang makin menebal..harus la ummi sapu yrk..sebenarnya dah lama nak sapu sawang2 ni..tapi asyik tertangguh ja.....hehee..

ni nak story sikit tentang kuda merah ni...xceli ummi mmg dah lama cari sbb dah terjatuh cinta ngan little poney khayra...walaupun tak sama warna & brand tapi iras tu tetap sama....puas gak la ummi mengintai n cari...bila jumpa ja..ummi punya la teruja( lebih2 plak ummi ni, dania tak pun...hehehehe )....nak dijadikan citer weekend baru2 ni mr baba ajak la ummi di shoping2 & jalan2 kat area ZON RIA ...pas dah pilih2 barang yg berkenan Ummi pun beratur la nak membayar....Dania & Mr Baba time tu ntah kemana tak tau...sbb agak panas kat situ....tup2 cam mana tak tau hati ummi cam terpanggil ja nak langut kat atas..so ternampak la beberapa ekor haiwan yg amat menarik minat ummi ( dalam hati..ni la binatang yg aku cari selama ni...)...so apa lagi...secepat kilat terus ummi cari Mr Baba & Dania.....pas menilai dan berbincang ummi & mr baba sepakat ambik KUDA MERAH ni......

Dah selesai bayar semuanya..tiba la masanya nk bawa balik KUDA MERAH ni...dalam keta dania punya la tak dok diam..asyik tengok kat belakang ja....mungkin hairan kot..mula2 tu cam takut la jugak..pas lama2 tu siap main bak2 cak plak ngan KUDA MERAH tu......

Ni la rupanya KUDA MERAH tu.......bulu mata dia lentik tau....

Sukanya dania leh tunggang KUDA MERAH....mula2 tu Dania nak la tunggang KUDA tu..bila dah lama2 Dania nak turun..

Last2 KUDA MERAH ni jadi tempat Dania berpaut..sekarang Dania suka memanjat & meniti2 di tepi sofa, dinding dan tempat2 yg boleh dia melangkah....

Naik jeep plak sambil makan buah apple....gigi belum ada tapi suka makan benda keras2..nasi pun dah tak bland sekarang ni..


2 comments:

Hanna said...

waa..dania dh ada kuda merah la..jom jalan2 dengan kakak khayra naik kuda sama2..kuduk.kuduk.kuduk..

ieja said...

jom2..jalan2 tepi pantai best ni....kuduk...kuduk..kuduk....mmg cute la kuda ni hanna....