Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Sunday, February 21, 2010

20 FEBRUARI 2010 DALAM SEJARAH

seumur hidup tarikh ni akan sentisa diingat sbb pada tarikh ni la semuanya 1st time berlaku dalam hidup Dania....

1) genap Usia Dania 9 Bulan
Alhamdullilah Dania kini genap 9 bulan...sehari sebelum melangkah keusia 9 bulan Dania demam panas..so memerap sakan la dia..nasibla Ummi & Mr.Baba cotie so kalau tak cukup tidur tu tak kisah la sbb sok pagi leh gilir2 tido sbb nk gantikan masa malam yg terganggu...alhamdullilah walaupun Dania demam dia tetap aktif...lepas Demam ada beberapa benda baru yg Dania dapat..kalau nak tahu kena la baca hingga abis n3 ni ( ummi perasan jap cam ada yg nak baca blog ummi ni......)..Dania demam sehari jer...alhamdullilah....


Rupa Dania pas demam & genap berusia 9 BULAN

Ni pic tenggah Demam yg sambil main sambil nangis....Ummi mmg tak pakaikan Dania baju sbb nak kurangkan panas badan Dania.


2) Melawat Pak Cik di KEM PLKN ,BALING
xceli Ummi ada seorang adik ipar perempuan & seorg adik ipar lelaki..so tentu dah dapat agakkan berapa org adik beradik Mr Baba..Mr Baba awal2 bg tau nak bawa Ummi & Dania melawat Pak Cik minggu ni...memandangkan Dania pun dah sihat so rancangan berjalan seperti biasa..seblum sampai sempat la kami meronda2 kat Plaza Baling...ni la 1st time bg Ummi ronda2 kat plaza baling...lepas tapau 3 bungkus nasi kami pun bergegas la ke KEM PLKN...Ummi kata sejarah sbb lepas ni tak tau la sapa yg akan masuk PLKN plak...so tak tau la bila plak nk ke KEM tu..mungkin tak akan pi dah....he3....

Ni la Pak Cik a.k.a adik bongsu Mr.Baba...Dania yg agak jual mahal ngan Pak Cik ..mungkin sbb lama tak jumpa..( pada hal dulu Pak Cik la yg selalu buaikan Dania & main ngan Dania...)....

Ni la akai baru yg Dania dapat pas Demam....berposing ngan gaya yg tersendiri....pas tu tak nak dipegang..nak berdiri sendiri....( anak ummi ni la....)

3) Dania di Lata Bayu
Akhirnya berjaya juga bawa Dania mandi air terjun..ni boleh dikatakan Pra Mandi Air Terjun la....sebenarnya tak plan pun nak kesitu..( nanti ummi akan story secara detail cam na leh termandi kat situ di next N3)...

Dania yg teruja 1st time merasai air bukit ( Ummi lagi teruja sbb 1st time bg Dania mandi air terjun...)

Nota:
1) Rasa cepat ja masa meninggalkan kita..kini Dania dah 9 Bulan..tak sabar nak tengok dania dapat kaki ( berjalan..)..ramai yg cakap Dania akan berjalan awal...harap masin la mulut diorg....

2) kami kena pau ngan tokey kedai masa tapau nasi......adaka patut...2 ketul ayam, seekor ikan sardin, sedikit sayur & kuah gulai + 3 bungkus teh o ais limau harganya sampai RM16.00?????....kalau kat kawasan baling harga tu mmg tak patut kami rasa sbb kalau kat Sg Petani kami leh dapat lagi banyak dari tu ngan harga RM 16.00...mungkin kedai tu pertama & terakhir kami pi...

3) Ummi takut gak Dania demam pas mandi air terjun...sbb air betul2 sejuk...alhamdullilah semuanya ok....Mr Baba cakap lain kali leh la kita mandi lagi..ajak adik beradik Ummi yg lain..( ni la yg Ummi tunggu2 selama ni.....)


4) benda baru yg dania dapat bila msuk 9 bulan,...berdiri sendiri, mengagah org ( ajak main ngan dia) & berposing ngan gaya tersendiri bila Ummi @ Mr Baba ambik picture.

2 comments:

deqja said...

lps umur anak 9bln,kita dh blh lega skt.dia dh kurang sakit demam n merap.so blh la dania dpt adik :)

ieja said...

mmg kurang merap..tapi tak dok diam..asyik nak memjat ja....tunggu 2 tahun lagi baru leh bg dania adik...hehehe