Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Sunday, January 31, 2010

Setiap Saat Amat Berharga....

malas sebenarnya nak citer panjang2 sbb Ummi ni tak berapa reti sgt nak karang2 citer...so jom la tengok gambar2 ni...gambar yang diambil masa cuti weekend...setiap picture ada citer tersendiri.....

Gambar ni masa kat umah Tok Long Dania ( Mak sedara kepada Mr Baba )..Ummi suka sgt balik Kg ni sbb suasana kampung yg aman & nyaman...kat sini la Dania dapat mengenali suasana alam semulajadi....dapat mengenali Burung, Ayam & Kucing secara dekat..belakang umah ada sungai besar......Kami balik minggu ni srempena menghadiri kenduri doa selamat sbb Pak Lang Dania sembuh dari sejenis penyakit...



Kami tiga beranak ambil angin kat depan umah....pic Mr Baba tak ada sbb dia jadi jurufoto putri2 dia.....( kali ni Mr Baba bagi peluang kat Ummi bergambar ngan Dania)

Dania kalau mandi cukup dia suka..tak penah rasa sejuk walaupun dah berendam hampir sejam...( pic ni 1st time Dania mandi dalam timba, pas ni leh la bawa Dania mandi water fall @ water park).....


kalau penah baca n3 kat sini, pasti ada yg cakap..lain yg di test lain yg dibeli....jenis sama cuma warna ja berlainan...Dania lebih suka sorong dari naik....so harus la Ummi @ Mr Baba pantau....kalau tak pantau alamatnya tergolek la anak dara ku ini.......sekarang ada cubaan nak melepaskan kedua2 belah tangan sedangkan berdiri pun tak stabil lagi...( berjiwa besar anak dara Ummi ni....)



Rumah dah macam tadika dah...apa2 pun Ummi tak kisah sbb banyak manfaat yg Dania dapat bila Ummi & Mr Baba tampal benda2 ni...yg Paling ketara..kalau Ummi cakap Alif Ba Ta..Dania tunjuk kat poster Belajar Bahasa Arab,, kalau Ummi cakap fish..pasti Dania beralih tengok poster fish....so ada la kesannyakan.....




Kemarin 30/01/2010 ( Sabtu)..Mr Baba bawa jalan kat CS Sg Petani...last Ummi dtg ngan Mr Baba masa nak cari kasut kawin...Mr Baba tak suka datang sini sbb tempatnya tak berapa best pas tu terlalu ramai manusia yg ntah apa2...serabut pun ada kalau datang sini...kalau hari minggu lagi la...dah macam dok kat negara asing pun ada sbb terlalu ramai mat2 & minah2 indon & vietnam, mat2 bangla, nepal & ramai lagi la....yg boleh kesana pun sbb kat Sg Petani ni sini ja la ada McD......nak makan punya pasal haruslah kami redah jer...janji perut kenyang.....( 1st time bagi Dania ke CS ni).....mood agak tak baik sbb dia mengantuk...

Picture selingan..

minggu ni Ummi masak ikan Siakap bakar ...Mr Baba dah lama nak makan..kenyang oooooo mkan ikan sikap ni walaupun tak besar..sos tu Ummi reka pandai2 sendiri.......



p/s :- walaupun tak jalan2 jauh ( setakat area Sg Petani jer..) Ummi tetap rasa bahagia sbb dapat luangkan masa ngan org2 yang Ummi sayang.....

5 comments:

deqja said...

jah,cmner nak upload gambar byk2 jd mcm yg hg buat tu.pakai software ka

Hanna said...

waah,dania dh besar la..kejap masa berlalu..erk!mintak sket ikan bakar tu,terliur dh ni..sllrrp!ngee..

ieja said...

ieja
a'aaa aku pakai software kodak..pas edit baru aku upload dalam blog...nak add dia ang leh tengok dalam Fb aku.....

hanna
a'aa la hannacam baru ja salinkan Dania...ambik la ikan tu ieja bg hana..tapi leh jamu mata ja la...he2

deqja said...

ieja:xjumpa la dlm fb.nama penuh software tu apa

Anonymous said...

domedrerway
[url=http://healthplusrx.com/vitiligo]vitiligo[/url]
Unsenetrervef