Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Monday, January 18, 2010

Akhirnya Misi Berjaya

Lokasi :Penang Hill, Pulau Pinang
Tarikh : 17/01/2010 ( Ahad ) - Cuti Sempena Bday Sultan Kedah
Asal usul planning : Ummi teringin sgt nak bawa anak dara ummi naik Penang Hill so ummi pun berangan2 la sorang2..sbb kalau bgtahu awal2 sure mr baba tak nak bawa sbb dania kecik lagi time tu...,..bila dania dah nak masuk 8 bulan ni ummi rasa dah sesuai kot nak bawa dia naik atas tu..so ummi pun bgtau la kat mr baba pasai angan2 ummi tu...bertapa sukanya ummi Bila mr baba nak realisasikan angan2 ummi ni....so terhasillah pic dibawah ni...jom layan kami kat Penang Hill...

10.00 pg : Kami bertolak dari rumah, kami naik ferry sbb dah ;ama tak naik ferry,..& 1st time bagi dania naik ferry..so xcited bila kat atas tu.....

12.00 tghari : Naik train nak naik ke Penang Hill, punya la ramai manusia..macam2 warna kulit dan bau ada,,tapi yg bestnya kami dapat keistimewaan sbb dukung Dania so Ummi tak kena la berdiri...


12.45 :Alhamdullilah selamat sampai kat Bukit Bendera, sampai ja haruslah bergambar dulu....pas tu shoping sikit2..sempat la beli baju utk Dania sebgai kenang2an...

: makan kat atas tu sbb terlalu lapar la....Dania sempatla tido seround sbb dia tak tido dari pagi so time tu la ummi & baba berdating tanpa gangguan dari Dania sbb Dania amat2 la cemburu kalau ummi & baba berdua2an,,,bukan senang tau nk berdua2an & bermesra berdua2an ngan mr baba la ni...he3

: Pas Dania bangun, ummi suapkan dania nestum..berselera sungguh Dania makan..mungkin sebab lapar atau berubah angin..sejuk ja kat atas tu....


3.15 petang : kami meninggalkan Penang Hill..masa turun mmg mencabar kesabaran & keimanan ummi sbb kena tunggu lama daaaa..dania plak dalam mood yg kurang baik..faham2 ja time tu amat2 la panas.....

NOTA :

1) Sepanjang perjalanan mood dania tak berapa baik sbb dia mengantuk tapi tak leh nak tido.....mmg mengamuk la dia..nasib la masa naik train tu mood dia kembali baik mungkin sbb hairan tengok ramai org...

2) 10 minit sebelum sampai Penang Hill terpaksa tukar driver..gara2 dania nak dok ngan Baba...huhu..1st time bg ummi drive kat penang..alhamdullilah ok....

3)Dania amat2 la sporting ngan semua org..senyum & ketawa jer bila org agah dia....semua org dia nak pegang..


4) Alhamdullilah..misi nak bawa naik ferry, train & Penang Hill tercapai......

3 comments:

deqja said...

Aku yg dok png ni pn blm sempat bw anak p jln2 kat sana.InsyaAllah suatu hari nanti.Tunggu adik besar skt

mama_kyra said...

bestnya akk dpt bw dania ke penang hill..eja ni ntah bl dpt bw kyra..

ieja said...

ija :mmg patut pun tunggu anak kedua ang tu besar.....nanti senang nak bawa.....kecik2 susah la..dalam train tu terlalu ramai & sesak....

ieja:.tak pa nanti free mai la jalan2 penang....mmg best naik atas tu...