Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Monday, May 17, 2010

" Abang, bila kita nak bagi Dania adik"

tertiba plak tajuk n3 berbentuk perbualan & pertanyaan
hehehe..
alkisahnya sabtu baru2 ni...
Dania's Family gi melawat kawan baik Ummi bersalin 2nd Baby
kalau sulung Girl, yg no 2 ni plak boy
Ummi tumpang gembira sbb kawan baik Ummi dah dapat sepasang
bila pi tengok bb baru lahir ni
wajib la teringat zaman Dania kecik2 dulu...
so secara tak langsung cam teringin plak nak menambah
huhuhu....

Naufal Idlan

Kakak Naufal : Sulha
Garang sungguh si kakak ni..tak leh nk kendong adik dia tau..
takut mummy ieja ambik.....hehehe..

Dania pun sibuk gak nak pegang adik Naufal...
Kakak sulha perati jer apa yg Dania buat kat adik dia

*************************************************************************
Kat rumah
malam tu tenggah dok lending2 manja kat Mr Baba
Ummi pun buat2 la tanya Mr Baba
walaupun dah dapat agak jawapan Mr Baba
bukan apa..kami mmg tak bincang secara serius bab ni...
Ummi pun tanya la Baba...

Ummi :"abg, bila kita nk bagi Dania adik?"
Baba: tersengih2 ( sambil angkat2 bahu)
Ummi: "betul2 la..syg tanya ni..nk tau gakan plan abg cam na?"
Baba : Nanti la dulu..bg dania besar...abg tak puas lagi nk manja2 ngan Dania...
Ummi: yg pasti syg tak nak bersalin umur tua2....kat 35 tahun jer tau..pas tu kita tutp production..hehhe

( nekad sungguhkan si isteri ni membuat keputusan....siap ada target tu nk bersalin kat umur berapa)

The moral of story

Buat masa terdekat ni sila la jgn berangan yer Puan Halijah..nak menambah anak
sbb Baba belum bersedia lagi nak ada anak baru

Kadang2 terfikir gak

Kalau nk tunggu bersedia ker tak..sampai bila2 la tak leh bg Dania adik...
sesungguhnya kita ni hanya mampu merancang, yang menentu segalanya ialah Allah
so kalau ada rezeki tak kemana2 pun...




6 comments:

Naz-Segalanya disini said...

abah rikazz ok je tp ibu rikazz tak berjaya lg pregnant ni

Ieja said...

heheheh....tak pa naz..usaha tanpa jemu..pasti ada hasilnya.....tingkatkan usaha tau.....

deqja said...

jangan lambat2 nanti dania termanja lebih.anak aku sekarang dah nmpk sikit2 ciri2 kakak yg bertanggungjawap.^_^

wanie @ suzie said...

xpa la kak ija dania pon kecik lagi...tp tula kan kalau umur dah banyak nih kita pulak x larat...wani ngan huby lak sama sepakat tggu 2 3 tahun lagi baru plan pulak.

Ieja said...

eja:-hehehe..tu la tapi kena tunggu sampai baba dania kata on la....baba dania tak sanggup gi nak ada dua anak..kesian kat dania sbb dia kecik lagi...

Ieja said...

wani;- tu la..baba dania tak sdia sbb Dania kecil lagi la....akak pun rasa kalau dania dah 2@3 tahun baru masa sesuai nk bg dia adik..sbb time tu dah pandai & leh bawa diri...