Rakan2 Yang Sudi Mengikuti Perkembanganku

Thursday, December 3, 2009

Ada sesiapa yg boleh ajar cam na cara nak join contest...

cam poyo jerkan ummi ni...ada hati nk join contest..tapi tak tau cara..banyak contest yg dianjurkan oleh kawan2 yang amat pemurah menanjurkan contest tapi ummi hanya berangan2 sendiri ja..sbbnya ummi tak reti cam na cara nk join...(malunya nk ngaku..tapi terpaksa gak ngaku yg ummi sememagnya tak berapa reti bab2 ni..yg lain tu boleh plak ummi godek2 n clik sana sini n akhirnya menjadi..tapi yg ni mmg ummi cam hampir berputus asa...).....so kepada rakan2 ku yg baik hati tolong n bantu la aku ni...hahaha...nak gak ummi meramaikan percalonan contest

2 comments:

Hanna said...

ieja,

kalau nak join contest,kita kena buat entry pasal contest tu.oklah,contohnya kalau contest pasal baby comel.Ini step dia :

1.cari gambar yg bersesuaian

2.buat entry,selalunya tajuk entry guna nama contest tu tadi.

3.letak gambar dan copy paste balik syarat2 kat blog organizer tadi.

4.penuhkan syrata2 yg ada (nama,umur,etc)

5.pastu publish post.

6.pegi klik kt tajuk yg kita post tadi,kt bahagian address kt atas tu dh ada link contest (address)yg kita buat tadi.(agak2 faham tak?). copy tajuk entry contest kita.

7.pegi balik kt blog organizer,pegi kt komen contest,paste balik address link contest yg dh buat td.itu bermakna kita dh join contest dia.

5.kalau dia suruh letak banner kt side bar,copy banner tadi-->pegi balik kt layour-->add gadget--amik picture-->pastu browse.kalau kena link-->copy balik tajuk entry kt blog organizer-->pastu link.

harap dapat membantu :)

ieja said...

tq..hanna..nanti ija try buat...harap2 menjadi la.....